Foredragsholdere

Katrine Bergesen Klemp – konferansier for Lillestrømkonferansen 2024

Katrine Bergersen Klemp

Konferansier for Lillestrømkonferansen 2024

Katrine Bergersen Klemp er konferansier for Lillestrømkonferansen 2024. Hun er fjerde generasjon som er leder for Roma Mineralvannfabrikk, etter at den ble etablert i Lillestrøm i 1920. Hun har en Bachelor i Kultur og ledelse fra Handelshøyskolen BI.


Eirik Bergesen, TV2 (Foto: Kristoffer Myhre)
Sofie Høgestøl

Eirik Bergesen og Sofie Høgestøl

I skyggen av presidentvalget i USA – konsekvenser for Norge og Europa

Eirik Bergesen er politisk kommentator, programleder og tidligere diplomat. Han er medprogramleder for Norske Tilstander på TV 2, og har vært ekspertkommentator på kanalen under de siste norske og amerikanske valgene. Han har jobbet ti år i UD.

Sofie Høgestøl er kjent som USA-kommentator hos NRK. Hun har doktorgrad fra Norsk Senter for Menneskerettigheter, og studier ved Georgetown og London School of Economics. Høgestøl er førsteamanuensis ved UiO og er blitt karakterisert som «ein ny folkeopplysar i ei forvirra tid.» Hun har en unik evne til å engasjere og forklare uten å fordumme.

Sammen er de også aktuelle med podcasten Det store bildet.


Eskil Grendahl Sivertsen, FFI (Foto: FFI)

Eskil Grendahl Sivertsen

Den russiske bjørnen sover ikke

Eskil Grendahl Sivertsen er spesialrådgiver innen Cyber-Social Propaganda & Influence hos Forsvarets forskningsinstitutt. Han har spesialisert seg på kognitiv krigføring og påvirkningsoperasjoner som en del av sammensatte trusler, inkludert aktører, metoder, risikoer og motstandsdyktighet. Grendahl Sivertsen er en hyppig brukt foredragsholder, gjesteforeleser og kommentator i mediene.


Valgerd Svarstad Haugland, Statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus

Valgerd Svarstad Haugland

Balansekunst mellom vekst og vern

Valgerd Svarstad Haugland er statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Hun er utdannet lærer og har vært stortingsrepresentant for Akershus i 12 år og statsråd i to perioder; som barne- og familieminister og kultur- og kirkeminister. I Akershus er hun statens forlengede arm som skal sikre den lokale oppfølgingen innen blant annet landbruk, klima og miljøvern, helse og utdanning.


Marianne Marthinsen, direktør i Finans Norge (Foto: Kilian Munch)

Marianne Marthinsen

Nye økonomiske spilleregler

Marianne Marthinsen er samfunnsøkonom og direktør for strategi, innsikt og analyse i Finans Norge. Hun har vært innvalgt i fire perioder (2005–2021) på Stortinget. Som spaltist i Klassekampen, Dagsavisen, E24 og Aftenposten har hun vært opptatt av sammenhengen mellom klimatrusselen og norsk økonomi. Martinsen har også bakgrunn som journalist i Romerikes Blad.


John Hammersmark (Foto: Athenas)

John Hammersmark

Lydighet og samarbeid

John Hammersmark er kjent som Kapteinen i TV2-serien Kompani Lauritzen. Han har bakgrunn som oberstløytnant fra Forsvaret og har deltatt i skarpe operasjoner i Bosnia og i Afghanistan. Han har også vært Beredskapsdirektør i Norges Rederiforbund. Han har gjort seg mange refleksjoner om hvordan samarbeidet mellom individer skal fungere – også når man mislykkes.


Thomas Giertsen

Thomas Giertsen

Slik kan du ta bedre beslutninger

Gründer, produsent og stand-up komiker. Giertsen er blant annet kjent fra TV-programmene Helt perfekt på TVNorge og Torsdagsklubben på TV 2. Gjennom et et muntert og tankevekkende foredrag bidrar han til forståelsen av hvorfor noen lykkes – og andre ikke gjør det. Han har også tanker om beslutningsteori og hva som skal til for å lykkes.


Stephen Cowan, Councilor in the London Borough of Hammersmith & Fulham

Stephen Cowan

Building an Innovation District

Stephen Cowan is leader of the Council of the London Borough of Hammersmith & Fulham. Together with the Imperial College’s new White City campus, the borough has laid the foundations for the White City Innovation District – an ecosystem which has attracted entrepreneurs and established innovators, all seeking new solutions to the world’s greatest challenges.


Ulf Andersen, statistikksjef i NAV

Ulf Andersen

Hvem skal betale for velferden?

Ulf Andersen er statistikksjef i NAV. Han er en dyktig formidler som viser statistikk på en forståelig og spennende måte. Andersen er kjent for sin unike evne til å gjøre kjedelig statistikk til underholdende fagstoff. Velferdsstaten og arbeidslivet presses av en stadig fallende andel av personer i yrkesaktiv alder, målt mot antall pensjonister. Hvem skal ta regningen?