Foredragsholdere

Thomas Giertsen

Thomas Giertsen

Slik kan du ta bedre beslutninger

Gründer, produsent og stand-up komiker. Giertsen er blant annet kjent fra TV-programmene Helt perfekt på TVNorge og Torsdagsklubben på TV 2. Gjennom et muntert og tankevekkende foredrag bidrar han til forståelsen av hvorfor noen lykkes – og andre ikke gjør det. Han har også tanker om beslutningsteori og hva som skal til for å lykkes.


John Hammersmark (Foto: Athenas)

John Hammersmark

Lydighet og samarbeid

John Hammersmark er kjent som Kapteinen i TV2-serien Kompani Lauritzen. Han har bakgrunn som oberstløytnant fra Forsvaret og har deltatt i skarpe operasjoner i Bosnia og i Afghanistan. Han har også vært Beredskapsdirektør i Norges Rederiforbund. Han har gjort seg mange refleksjoner om hvordan samarbeidet mellom individer skal fungere – også når man mislykkes.


Eirik Bergesen, TV2 (Foto: Kristoffer Myhre)
Sofie Høgestøl

Eirik Bergesen og Sofie Høgestøl

I skyggen av presidentvalget i USA – konsekvenser for Norge og Europa

Eirik Bergesen er politisk kommentator, programleder og tidligere diplomat. Han er medprogramleder for Norske Tilstander på TV 2, og har vært ekspertkommentator på kanalen under de siste norske og amerikanske valgene. Han har jobbet ti år i UD.

Sofie Høgestøl er kjent som USA-kommentator hos NRK. Hun har doktorgrad fra Norsk Senter for Menneskerettigheter, og studier ved Georgetown og London School of Economics. Høgestøl er førsteamanuensis ved UiO og er blitt karakterisert som «ein ny folkeopplysar i ei forvirra tid.» Hun har en unik evne til å engasjere og forklare uten å fordumme.

Sammen er de også aktuelle med podcasten Det store bildet.


Kåre Dahl Martinsen, Forsvarets Høgskole

Kåre Dahl Martinsen

Norge: Bakdøren som slipper Kina til?

Kåre Dahl Martinsen er professor i sikkerhetspolitikk ved Forsvarets Høgskole. Kinas gradvis økende nærvær i Nordområdene – og det «grenseløse vennskapet» mellom Xi Jinping og Vladimir Putin – gir grunn til bekymring, påpeker han. Martinsen har forsket på det geopolitiske spillet om sjeldne jordarter, økonomisk krigføring og norsk politikk overfor Kina.


Valgerd Svarstad Haugland, Statsforvalter i Oslo og Viken

Valgerd Svarstad Haugland

Balansekunst mellom vekst og vern

Valgerd Svarstad Haugland er statsforvalter i Oslo og Viken. Hun er utdannet lærer og har vært stortingsrepresentant for Akershus i 12 år og statsråd i to perioder; som barne- og familieminister og kultur- og kirkeminister. I Akershus er hun statens forlengede arm som skal sikre den lokale oppfølgingen innen blant annet landbruk, klima og miljøvern, helse og utdanning.


Anette Marie Solli, Fylkesrådsleder Akershus fylkeskommune

Anette Marie Solli

Behov for offentlig planverk

Anette Marie Solli (H) er Akershus fylkeskommunes fremste folkevalgte. Som fylkesrådsleder har hun det øverste politiske ansvaret også for arealdisponering og vern. Solli er tidligere fylkesordfører i gamle Akershus fylkeskommune, hun har vært vara til Stortinget, leder av Osloregionens Europakontor og har også bakgrunn som selvstendig næringsdrivende.


Eskil Lunde Jensen, Akershus Energi

Eskil Lunde Jensen

Vi trenger mer fornybar energi – hvor skal den komme fra?

Eskil Lunde Jensen er konsernsjef i Akershus Energi. Økt kraftproduksjon er en av forutsetningene for fortsatt næringsutvikling i vår region. Gjennom smarte energiløsninger og mer fornybar energi fra vannkraft, bioenergi, fjernvarme, fjernkjøling, solkraft og vindkraft, vil energiselskapet også bidra til at vi skal nå klimamålene.


Stephen Cowan, Councilor in the London Borough of Hammersmith & Fulham

Stephen Cowan

Building an Innovation District

Stephen Cowan is leader of the Council of the London Borough of Hammersmith & Fulham. Together with the Imperial College’s new White City campus, the borough has laid the foundations for the White City Innovation District – an ecosystem which has attracted entrepreneurs and established innovators, all seeking new solutions to the world’s greatest challenges.


Jennifer Vessels

Jennifer Vessels

Connecting people to future success

Jennifer Vessels has led transformative growth for Tandberg, Adobe, Google + through innovation, collaboration and international strategies. Based now in Lillestrom, her Silicon Valley lessons learned and proven framework for change, fast tracks Norwegian innovation success.


Ulf Andersen, statistikksjef i NAV

Ulf Andersen

Hvem skal betale for velferden?

Ulf Andersen er statistikksjef i NAV. Han er en dyktig formidler som viser statistikk på en forståelig og spennende måte. Andersen er kjent for sin unike evne til å gjøre kjedelig statistikk til underholdende fagstoff. Velferdsstaten og arbeidslivet presses av en stadig fallende andel av personer i yrkesaktiv alder, målt mot antall pensjonister. Hvem skal ta regningen?


Katrine Bergesen Klemp – konferansier for Lillestrømkonferansen 2024

Katrine Bergersen Klemp

Konferansier for Lillestrømkonferansen 2024

Katrine Bergersen Klemp er konferansier for Lillestrømkonferansen 2024. Hun er fjerde generasjon som er leder for Roma Mineralvannfabrikk, etter at den ble etablert i Lillestrøm i 1920. Hun har en Bachelor i Kultur og ledelse fra Handelshøyskolen BI.