Foredragsholdere

Mikael Genberg
Kreativitet, mot og lidenskap
Ikke vær redd. Det umulige er mulig. I hvert fall om man skal tro kunstneren, gründeren og innovatøren Mikael Genberg. Mikael er mannen som forhandler med NASA om en hytte på månen.
Mikael Genberg tar utgangspunkt i verdens fremgangsrike og mislykkede monumenter for en reise i sin egen fantastiske berg-og-dalbane, mot ekstraordinære mål. Med en unik energi og utstråling på scenen sprer Mikael Genberg både latter og innsikt med en inspirerende ettersmak.
Mikael Genberg har bakgrunn som kunstner i de tradisjonelle hvite rommene, kunstmuseer, kunstsentre og gallerier. Men, han har det siste tiåret utvidet repertoaret sitt, og har blitt sett av verdens øyne gjennom fantastiske hotellprosjekter. Trehushotellet Hotell Hackspett, undervannshotellet Utter Inn, Ooops! Hotell, Café Koala, Closette Kamelont, Hus på Globen, Hotell på Pemba, Zanzibar, undervannshotell på Pemba. Hans evne til å bygge nettverk og finne nye løsninger for å realisere ideer, alt fra undervannshotell til hus på månen inspirerer tusenvis av lyttere hvert år.

Marit Breivik
TEAM SOM METODE FOR Å SKAPE RESULTAT
Landslagstrener for Håndballjentene i 15 år med 13 mesterskapsmedaljer i perioden 1994 – 2008. Hun er nå sommeridrettssjef i Olympiatoppen pluss Coach for lagspillidrettene fotball, håndball og sandvolleyball. Verdibasert ledelse og personlig forpliktelse til det å nå felles mål, er avgjørende viktig i Marits lederskap.
Marit Breivik er utdannet allmennlærer, og har mellomfag fra NIH. Landslagsutøver i håndball 1975-1983. Medlem i forbundsstyret 1985-1994. Landslagstrener 1994-2009, med 13 mesterskaps-medaljer (EM, VM, OL). Hun er flere år kåret til årets trener, og utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden (2009).

Jan Ludvig Andreassen
LILLESTRØMREGIONEN SOM VEKSTIMPULS I NORGES SYV MAGRE ÅR
Jan L. Andreassen er Sjeføkonom i Eika Gruppen, en allianse av 74 sparebanker i Norge. Jan har lang fartstid i norsk finans, og er samfunnsøkonom fra Universitet i Oslo (1988). Han deltar mye i den samfunnsøkonomiske debatt og blogger på jansblogg.eika.no

Tor Haugnes
UMULIGHETER OG MULIGHETER
Lillestrøm er en attraktiv stasjonsby, et knutepunkt for en region og “dømt” til vekst og velstand. Er vi klar for en slik utvikling? Er det en god ide?
Tor Haugnes vil utfordre oss med sine perspektiver på endring og utvikling, for region, organisasjon og individ. Tor er kjent for sine spissformuleringer og velmente pirk og avslutter konferansen på både utfordrende og inspirerende vis.
Tor Haugnes, høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI. Foreleser i økonomisk historie, etikk og entreprenørskap. Han har også jobbet som konsulent innen bank, handel og reklame.
Mer om Tor: torhaugnes.wordpress.com

Alv Skogstad Aamo
HVORDAN LAGE MER BY UT AV LILLESTRØM?
Lillestrøm skal bli del av Osloregionens flerkjernestruktur – regionale byer konsentrert omkring kollektivtransportknutepunkt. Det er en sentral strategi for å sikre en bærekraftig transportutvikling. Rattsøs Produktivitetskommisjon pekte på byene og urbanisering som viktig for innovasjon, næringsutvikling og effektivitet. En utvikling som gavner transport og effektivitet er vel og bra, men hvis regionbyene også skal bli genuine byer vi ønsker å oppholde oss i, må de få bymessige kvaliteter og attraksjoner. Gode byrom, aktive 1. etasjer, variert arealbruk og en «kritisk masse» av mennesker er noen av faktorene vi vet påvirker byenes identitet og vilkårene for byliv. Arkitekt og urbanist Alv Skogstad Aamo, partner i DARK arkitekter vil presentere noen av resultatene fra en undersøkelse gjennomført for KMD om «boligprosjekters betydning for byliv» med case-studies fra større norske byer. Avslutningsvis vil Skogstad Aamo vise hvordan DARK i utformingen av byrom, passasjer, arealmiks og – utnyttelse skal sikre at dagens «svarte hull» i Lillestrøm sentrum – «Meierikvartalet» – vil gjenoppstå som et attraktivt og vitalt tilskudd til Lillestrøms urbanisering.
Alv Skogstad Aamo er arkitekt og urbanist med lang erfaring fra offentlig og privat virksomhet. Har er i dag partner i DARK arkitekter hvor han har arbeidet med større byutviklingsprosjekter i Osloområdet og flere andre norske byer. Transformasjon av eksisterende industri- og logistikkområder har vært sentralt for mange av oppgavene, bl.a. Fjordbyen i Oslo med Bjørvika og Barcode.

Anita Orlund
OSLOREGIONENS MEST ATTRAKTIVE BY
Anita Orlund har som tidligere ordfører i Skedsmo kommune opparbeidet seg et stort nettverk både innenfor offentlig forvaltning og det private næringsliv. Dette gjelder så vel regionalt som nasjonalt.
Hun har lang og bred erfaring fra næringsliv og organisasjonsliv og har også jobbet som lærer på videregående skole. Anita Orlund har i de siste 3 årene vært administrerende direktør i Kunnskapsbyen Lillestrøm.